Mål / Filosofi

Jag håller på med utbildning av ryttare och hästar i hoppning. Jag utbildar på alla nivåer genom dom träningar jag håller.

För närvarande finns tyvärr inte tid och möjlighet att ta emot hästar eller ryttare på anläggningen för utbildning under längre tid utan jag hänvisar till de träningstillfällen som ges, se under träningar.

Min målsättning är att med gedigen kunskap och erfarenhet om skötsel, utbildning och tävling, arbeta långsiktigt med varje häst och ryttare för att ge en bra grund och sin bästa möjlighet på sin nivå.

Viktigt är också att ge det TID och att vi alla ska HA KUL!

Jag lägger mycket fokus på ryttarens utbildning t ex  sitsinverkan samt förståelse för hur hästen uppfattar det ryttaren gör. Ibland tror man att man agerar på ett sätt för att hästen ska utföra det medan man i själva verket ger andra signaler till hästen.

Min filosofi är att om jag får ryttaren att göra rätt så gör även hästen oftast rätt.

Genom olika övningar på rätt nivå får ryttare och häst jobba, dels för att utveckla individen, dels  för att bli ett team. Hellre lite för enkelt under en tid för att skapa förtroende än för svårt som lätt skapar osäkerhet.

Häst och ryttare måste tycka det är roligt annars funkar det inte!